Adósság kezelés

Megbízóink nevében és helyettük eljárva, jogszerű eszközökkel érvényesítjük követeléseiket.


A mai rossz fizetési morál időszakában szinte minden vállalkozásnak, magánszemélynek vannak kintlévőségei, viszont sem a cég vezetőségének, sem dolgozóinak nincs idejük, szakértelmük ahhoz, hogy tartozásaik után rohangálva töltsék drága idejüket.


Az adósokat felkutatjuk, és személyesen felkeressük mindaddig, amíg a Megbízó által elvárt eredményt el nem érjük. Környezettanulmányt végzünk, és feltárjuk az adós fellelhető, vagy eltitkolt vagyonát, amivel esetleg egy bírósági végrehajtó, vagy felszámoló biztos sem tudott mit kezdeni. A megszerzett információk birtokában jogászainkkal egyeztetve teszünk javaslatot a nem együttműködő adósnál a büntető feljelentés megtételére, peres vagy felszámolási eljárás elindítására. Ezek hatékonyabbá tételére rendelkezésükre bocsájtjuk a megszerzett bizonyítékokat.

Az adóssal történő egyeztető tárgyalások, és a megállapodások megkötése során mindig szem előtt tartjuk Megbízóink érdekeit. Megállapodások esetén mindennemű szerződéshez jogi hátteret biztosítunk.

Azon ügyekben, ahol ezt igénylik- és már csak a peres eljárás vezet eredményre - képviseljük.

Az alábbi lehetőségeket biztosítjuk az adós számára:
    • azonnali fizetés
    • az adósság összegére részletfizetési megállapodás kötése és ütemezése,
    • törlesztés esetén gondoskodunk a futamidő teljes hossza alatti kontrollról
    • egyéb más módon történő kompenzálás a Megbízóval egyeztetve, ezek lehetnek
        ◦ ingatlanok
        ◦ ingóságok
        ◦ üzletrészek

Adósság behajtás magánszemélyeknek

Gyakori, hogy magánszemélyek kölcsönadnak egymásnak, azonban előfordul, hogy az adós valamilyen okból nem képes vagy esetleg nem is akarja megadni tartozását. Magánszemélyek esetén különösen fájó lehet egy-egy nagyobb összeg hiánya, hiszen akár a mindennapi életvitelt is befolyásolhatja a kintlévőség, beleértve saját hitelek rendezését is.

Ne aggódjon – van megoldás! Magánszemélyként is megbízhat minket, és mi minden törvényes eszközt bevetünk, hogy behajtsuk az adósságot!

Gyors tartozás behajtás cégeknek

Adósság behajtásra nemcsak magánszemélyeknek, de cégeknek is szükségük lehet. A kintlévőségek rendezése sok esetben létszükség lehet egy-egy vállalkozás számára, hiszen a kintlévőségek nagy mértékben megnehezíthetik azok működését. Ha az adós nem rendezi tartozását, a vállalat is újabb és újabb hitelek felvételére kényszerülhet, ami adósságspirált hozhat létre.

A pénzbehajtás menete

Az adósság behajtás célja, hogy az adós minél hamarabb kifizesse tartozását, így cégünk segíti a két fél közötti kommunikációt, a viták rendezését, illetve megtalálja a legmegfelelőbb megoldást az ügy rendezésére.

A pénzbehajtás során több úton keressük meg az adóst az adósság rendezése céljából, így érvényre juttatva a határidőre való fizetést. Fontos tudni ugyanakkor, hogy az adós sok esetben maga sem képes teljes összegben kifizetni az adósságot, így követeléskezelőként az a feladatunk, hogy olyan – akár hitelkonstrukciót igénylő – megoldást találjunk, amely segítségével az ügyfél is hozzájut a pénzéhez, és az adós is a saját lehetőségeihez képest, ütemezve tudja rendezni az összeget.

Mi történik, ha a tárgyalások nem vezetnek eredményre?

Természetesen sok esetben előfordul, hogy nincs más lehetőség, mint jogi útra terelni az ügyet. Ilyen esetben telefonos, e-mailes, postai, illetve sms-ben küldött felszólítások után fizetési meghagyásos eljárás, illetve per is indulhat.
Miért válasszon minket?
    • Mert pontosan, figyelmesen és gyorsan dolgozunk.
    • Munkánkat a legnagyobb diszkréció jellemzi. Ha minket választ, nem kell aggódnia adatai biztonsága miatt.
    • Minden törvényt és jogszabályt betartunk, valamint minden törvényi lehetőséget kihasználunk.
    • Évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezünk.

Gyors segítségre van szüksége kintlévőségei behajtásához? Keressen minket bizalommal, és megtaláljuk a legjobb megoldást!

 

Mivel nem havi fizetést kapunk Öntől,
így garantált, hogy mindent megteszünk az értékeinek, pénzének a mielőbbi visszaszerzéséért,
hiszen célunk közös!